Memeliler
Afrika Cüce Keçisi
Alageyik (Yağmurca, Sığın)
Anadolu Yaban Keçisi
Aslan (Afrika aslanı)
Asya Fili
Benekli Sırtlan
Bengal Kaplanı
Boz Ayı
Ceylan
Evcil eşek
Evcil tavşan
Gri Kurt
Güney Afrika Antilobu
Haflinger Atı
Halka Kuyruklu Koati
Halka Kuyruklu Lemur
Hipopotam, Su Aygırı
Kamerun Koyunu
Kızıl Geyik
Kobay Gine Domuzu
Lyle'nin meyve yarasası
Marmoset Maymunu
Merkat (Mirket)
Mona Maymunu
Puma, Dağ Aslanı
Siyah Makak
Tek Hörgüçlü Deve
Vaşak (Avrasya Vaşağı)
Vervet (Yeşil Maymun)
Yer Sincabı
Zebra
Zürafa
   Sınıflar
Memeliler
Kuşlar
Sürüngenler
Sınıfı Memeliler
Takımı Çift toynaklılar
Ailesi Su aygırıgiller
Cinsi Hippopotamus
Türü Hippopotamus amphibius
Türkçe Adı Hipopotam, Su Aygırı
Korunma Statüsü VU: Hassas
Parktaki Lokasyonu Afrika Savanı
Ağırlık 1800 - 3600 kg
Uzunluk 3,96 - 4,57 m
Yavru Doğum Ağırlığı 42 kg
Bir Batındaki Yavru Sayısı 2 yılda 1 yavru
Ergenlik Yaşı Erkekler 7, Dişiler ise 9 yaş
Yiyecekleri Kısa yumuşak otlar ve yere düşen meyveleri yerler. Bir gecede 45 kg ot yerler.
Yaşam Süresi Doğada 20-40 hayvanat bahçelerinde 50 yıl
Gebelik Süresi 8 ay
Üreme Periyodu İki yılda bir
 
Hipopotam, Su Aygırı
Hippopotamus amphibius
Hippopotamus

Dünyada Sudan, Etiyopya, Kenya, Gambiya, Tanzanya ve Zambiya gibi Afrika ülkelerinde yaşarlar.

Otluk bölgeler, nehirler ve göller habitatlarını oluşturur.

Gece yemek yedikten sonra , gün doğumundan önce sulara geri dönerler ve yediklerini öğütmek için suya gömülürler. Günlerinin çoğunu suda veya çamurda yatarak geçirirler. Gündüzleri dinlenerek geçiren gece aktif olan hayvanlardır. Genellikle suyun altında doğum yaparlar. Anne yavrusunu ilk nefesini alması için suyun üstüne iterek nefes almasını sağlar.

Vücutları çok ağır olduğu için su içerisinde yüzemez tabana inerek yürürler. Ayaklarıyla nehir yatağını iterek hareket eder ve bir bale sanatçısı gibi zarif bir şekilde ilerlerler.

Bir hipopotamın tek düşmanı diğer hipopotamlar ve onları derileri, dişleri ve etleri için avlayan insanlardır.

Erkek hipopotamın bağırışı sağır edici 115 desibele kadar çıkar ve bir aslanın kükremesine benzer. Fillerden sonra en büyük kara hayvanlarından biridir. Boyutlarına göre inanılmaz çevik hayvanlardır. Saatte 48 km hıza ulaşabilirler.

Yaban hayatta 40-50 yıla kadar yaşayan Su Aygırları'nın   hayvanat bahçelerinde ömürleri 10 yıl kadar daha uzun oluyor.

Ter bezleri yoktur, kırmızı bir sıvı salgılarlar. Bu sıvı vücutlarını güneşten ve bulaşıcı hastalıklardan korur. Kafalarının üst kısmında yer alan küçük gözleri, kulakları ve burun delikleriyle, suya tam olarak battıklarında bile koku alabilir, görebilir ve nefes alabilirler. Suyun altına sıkça burun deliklerinin üstüne kadar dalarlar. Su altında rahatça 10 dk kalabilirler.

Su aygırları 20'ye kadar bireyden oluşabilen sürüler halinde yaşarlar. Grupların su ve karada sabit olarak sınırlandırılmış egemenlik alanları vardır. Alanın işaretlenmesi erkek tarafından dışkısını dairesel kuyruk hareketiyle fırlatmasıyla olur.

Su aygırları sanılanın aksine dost canlısı hayvanlar değillerdir. Alanlarına yabancı bir canlı girdiğinde tehlikeli olabilirler. Esnemeleri uykularının geldiğinin değil çok sinirli olduklarının göstergesidir


 
Su aygırı fotoğrafları için tıklayınız.